Food-KnowHow.com
English  
Deutsch  
   
Neuheiten Suche Hilfe Kontakt Registrieren Impressum Schnellsuche
Katalog

Sonderangebote
 Backbücher
 Kochbücher
 Süßwarenbücher
 Getränkebücher
 Gastrobücher
 Dekobücher
 Diverse Bücher

Herstellung
 Milchprodukte
 Fischprodukte
 Fleischprodukte
 Geflügelprodukte
 Getreideprodukte
 Backwaren
 Süßwaren
 Obstprodukte
 Gemüseprodukte
 Kartoffelprodukte
 Functional foods
 Convenience
 Getränke allgemein
 Bier
 Wein
 Cocktails/Mischgetränke
 Soft Drinks
 Heissgetränke
 Spirituosen
 Lebensmittel allgemein

Prozesse
 Lebensmittelverfahrenstechnik
 Lebensmitteltechnologie allgemein
 Verarbeitungsprozess
 Biotechnologie
 Konservieren
 Verpacken
 Erhitzen/Erwärmen
 Kühlen/Frosten
 Emulgieren
 Mischen
 Auftrennen/Separieren
 Trocknen
 Zerkleinern

Methoden
 Lebensmittelchemie
 Lebensmittelmikrobiologie
 Analytik
 Toxikologie
 Qualitätssicherung
 Hygiene
 Umweltschutz

Zusatzprodukte
 Gewürzen
 Kräuter
 Aromen
 Zusatzstoffe
 Stärke
 Fette und Öle
 Proteine

Sonderbereiche
 Gastronomie
 Catering
 Partyservice

Verschiedenes
 Kochbücher
 Backbücher
 Adressbücher
 Lexika
 Foodposter
 Management
 Transport
 Verpackungsmaterialien
 Rechtsliteratur
 Ernährung/Gesundheit

Insgesamt 1826 Artikel in 67 Rubriken  
 
BuchBuch
S. S. Deshpande ;Idetek, Inc., Sunnyvale, California, U.S.A.

Handbook of Food Toxicology


 
Preis: € 210,27


in den Warenkorb

lesenRezension
 
Handbook of Food Toxicology

Grösseres Bild

 
Description


This reference comprehensively covers the formation, characteristics, and control of various toxins that occur in the production, storage, handling, and preparation of food—exploring toxin sources, mechanisms, routes of exposure and absorption, and their chemical and biochemical components to prevent contamination of food products and reduce epidemics of foodborne disease.

Contains more than 3000 current references to facilitate further research, as well as recent guidelines from the FDA and World Health Organization regarding food hygiene and safety!

The Handbook of Food Toxicology discusses

methods to inhibit toxin formation

the effect of manufacturing, pesticide, and drug residues on the tissues, organs, and biological processes of the human body

the origins, symptoms, diagnosis, and treatment of diseases caused by food-related microorganisms, viruses, and bacteria

biological and industrial contaminants in the air, water, and soil

possible environmental factors contributing to cancer, gene mutations, and birth defects

potential toxic effects of normal dietary constituents

the role of metabolic pathways in xenobiotic toxicity

toxicants derived from food processing operations

naturally occurring antinutritional components of plants and fungi

the impact of additives on food texture, stability, and nutritional value


From health and economic consequences to exposure assessment and detoxification, the Handbook of Food Toxicology is an authoritative and timely guide for food toxicologists and mycotoxicologists, nutritionists, food and environmental microbiologists, molecular and cell biologists and biochemists, infectious disease specialists, gastroenterologists, emergency room/poison control physicians, agricultural scientists, phytotoxicologists, food scientists and technologists, food sanitarians, parasitiologists, entomologists, epidemiologists, state and federal regulatory officials, and public health officers.

Table of Contents

Science and Principles of Toxicology

The Science of Toxicology
Principles of Toxicology
Manifestations of Organ Toxicity
Carcinogenesis, Mutagenesis, and Teratogenesis
Biotransformation of Xenobiotics
Measurement of Toxicants and Toxicity

Toxicity in Foods

Dietary Constituents
Food Additives
Toxicants Resulting from Food Processing
Toxicants and Antinutrients in Plant Foods
Fungal Toxins
Food-Borne Infections
Bacterial Toxins
Seafood Toxins and Poisoning
Mushroom Toxins
Toxic Metals, Radionuclides, and Food Packaging Contaminants
Pesticides and Industrial Contaminants
Drug Residues


 
Versandfertig in 4 Tagen

Englisch | gebunden | 920 Seiten | DEKKER | 2002

Artikel-Nr.: 21089 (bitte bei Rückfragen angeben)



Kategorie(n): Methoden:Toxikologie



Buchbesprechung / Rezensionen

Ich möchte eine Rezension zu diesem Buch schreiben
 

Alle hier angegebenen Preise verstehen sich als Nettopreise, ohne MwSt.
Innerhalb Deutschlands und den Ländern der EU erhöhen sich die Preise für Bücher, Zeitschriften und Zeitungen um 7% und die Preise für Foodposter, diverse Datenträger, Kunstgegenstände, andere Waren und Werbeeinschaltungen um 19% MwSt.

Ohne MwSt. sind alle Preise für Lieferungen innerhalb der EU-Länder (ohne Deutschland) für solche Firmen, die uns bei der Bestellung ihre Ident-Nr. benennen.
Für alle Empfänger mit einer Liefer- und Rechnungsanschrift in Ländern außerhalb der EU gelten die hier aufgeführten Nettopreise.

In alle Länder außerhalb Deutschlands erfolgt der Versand per Luftpost, aus Gründen der Schnelligkeit und des Versicherungsschutzes.

Warenkorb Warenkorb
Der Warenkorb ist leer! .