Food-KnowHow.com
English  
Deutsch  
   
Neuheiten Suche Hilfe Kontakt Registrieren Impressum Schnellsuche
Katalog

Sonderangebote
 Backbücher
 Kochbücher
 Süßwarenbücher
 Getränkebücher
 Gastrobücher
 Dekobücher
 Diverse Bücher

Herstellung
 Milchprodukte
 Fischprodukte
 Fleischprodukte
 Geflügelprodukte
 Getreideprodukte
 Backwaren
 Süßwaren
 Obstprodukte
 Gemüseprodukte
 Kartoffelprodukte
 Functional foods
 Convenience
 Getränke allgemein
 Bier
 Wein
 Cocktails/Mischgetränke
 Soft Drinks
 Heissgetränke
 Spirituosen
 Lebensmittel allgemein

Prozesse
 Lebensmittelverfahrenstechnik
 Lebensmitteltechnologie allgemein
 Verarbeitungsprozess
 Biotechnologie
 Konservieren
 Verpacken
 Erhitzen/Erwärmen
 Kühlen/Frosten
 Emulgieren
 Mischen
 Auftrennen/Separieren
 Trocknen
 Zerkleinern

Methoden
 Lebensmittelchemie
 Lebensmittelmikrobiologie
 Analytik
 Toxikologie
 Qualitätssicherung
 Hygiene
 Umweltschutz

Zusatzprodukte
 Gewürzen
 Kräuter
 Aromen
 Zusatzstoffe
 Stärke
 Fette und Öle
 Proteine

Sonderbereiche
 Gastronomie
 Catering
 Partyservice

Verschiedenes
 Kochbücher
 Backbücher
 Adressbücher
 Lexika
 Foodposter
 Management
 Transport
 Verpackungsmaterialien
 Rechtsliteratur
 Ernährung/Gesundheit

Insgesamt 1826 Artikel in 67 Rubriken  
 
BuchBuch
Edited by Kaarin Goodburn, Secretary General, Chilled Food Association, London, UK

EU food law: A practical guide


 
Preis: € 166,50


in den Warenkorb

lesenRezension
 
EU food law: A practical guide

Grösseres Bild

 
Given its fragmented development, EU food law can be seen as both complex and confusing. With its distinguished team of contributors, EU food law highlights the key issues so those non-specialists can understand the legislation and what it means for them. It is designed to help readers ask the right questions when developing and marketing products in the European Union, and to provide answers to those questions.

The book begins with an overview of the development of EU food law, and then describes the main institutions involved in framing food legislation and the legislative process. This discussion is designed to provide a context for the chapters on specific aspects of EU food law that follow.

Part 1 there are a series of chapters on legislation controlling food safety, ranging from the way food products are manufactured (hygiene and the control of contaminants) to food composition and packaging (additives and food contact materials).

Part 2 considers how EU food law ensures that consumers are properly informed about the food products they buy. There are chapters on labelling, nutrition information, the increasingly important area of health claims, and the handling of foods for particular nutritional purposes.

Part 3 of the book contains two case studies illustrating how these various strands of EU food law impact in practice on a particular food product, looking at both an established food ingredient and the emerging area of functional foods.

EU food law provides an authoritative introduction and guide to a complex subject. It will be widely welcomed by all those designing food products for and selling food products in the European Union.

About the editor

Kaarin Goodburn MIFST, MSc and BSc (Hons) is Secretary-General of the UK Chilled Food Association. She is a well-known consultant in the areas of food law, food safety and technology management

 
z.Zt. vergriffen

Englisch | gebunden | 260 Seiten | WOODHEAD PUBLISHING | 2001

Artikel-Nr.: 11114 (bitte bei Rückfragen angeben)



Kategorie(n): Herstellung:Spirituosen



Buchbesprechung / Rezensionen

Ich möchte eine Rezension zu diesem Buch schreiben
 

Alle hier angegebenen Preise verstehen sich als Nettopreise, ohne MwSt.
Innerhalb Deutschlands und den Ländern der EU erhöhen sich die Preise für Bücher, Zeitschriften und Zeitungen um 7% und die Preise für Foodposter, diverse Datenträger, Kunstgegenstände, andere Waren und Werbeeinschaltungen um 19% MwSt.

Ohne MwSt. sind alle Preise für Lieferungen innerhalb der EU-Länder (ohne Deutschland) für solche Firmen, die uns bei der Bestellung ihre Ident-Nr. benennen.
Für alle Empfänger mit einer Liefer- und Rechnungsanschrift in Ländern außerhalb der EU gelten die hier aufgeführten Nettopreise.

In alle Länder außerhalb Deutschlands erfolgt der Versand per Luftpost, aus Gründen der Schnelligkeit und des Versicherungsschutzes.

Warenkorb Warenkorb
Der Warenkorb ist leer! .