Food-KnowHow.com
English  
Deutsch  
   
Neuheiten Suche Hilfe Kontakt Registrieren Impressum Schnellsuche
Katalog

Sonderangebote
 Backbücher
 Kochbücher
 Süßwarenbücher
 Getränkebücher
 Gastrobücher
 Dekobücher
 Diverse Bücher

Herstellung
 Milchprodukte
 Fischprodukte
 Fleischprodukte
 Geflügelprodukte
 Getreideprodukte
 Backwaren
 Süßwaren
 Obstprodukte
 Gemüseprodukte
 Kartoffelprodukte
 Functional foods
 Convenience
 Getränke allgemein
 Bier
 Wein
 Cocktails/Mischgetränke
 Soft Drinks
 Heissgetränke
 Spirituosen
 Lebensmittel allgemein

Prozesse
 Lebensmittelverfahrenstechnik
 Lebensmitteltechnologie allgemein
 Verarbeitungsprozess
 Biotechnologie
 Konservieren
 Verpacken
 Erhitzen/Erwärmen
 Kühlen/Frosten
 Emulgieren
 Mischen
 Auftrennen/Separieren
 Trocknen
 Zerkleinern

Methoden
 Lebensmittelchemie
 Lebensmittelmikrobiologie
 Analytik
 Toxikologie
 Qualitätssicherung
 Hygiene
 Umweltschutz

Zusatzprodukte
 Gewürzen
 Kräuter
 Aromen
 Zusatzstoffe
 Stärke
 Fette und Öle
 Proteine

Sonderbereiche
 Gastronomie
 Catering
 Partyservice

Verschiedenes
 Kochbücher
 Backbücher
 Adressbücher
 Lexika
 Foodposter
 Management
 Transport
 Verpackungsmaterialien
 Rechtsliteratur
 Ernährung/Gesundheit

Insgesamt 1826 Artikel in 67 Rubriken  
 
BuchBuch
JH Bryce, GG Stewart

Distilled Spirits

Tradition and Innovation
 
Preis: € 85,25


in den Warenkorb

lesenRezension
 
Distilled Spirits

Grösseres Bild

 
Production of distilled spirits throughout the world is a remarkable balance between tradition and innovation. The traditions that have led to the production of high quality spirits are described. However, there has been continued change in the agriculture that provides the raw materials for spirit production, and the importance of the continuity of supply of high quality raw materials is discussed.

The technical challenges facing the distilled spirits industry in the production of gin, vodka, tequila, rum, cachaça and whiskies from all over the world are described along with recent technical innovations. Novel approaches to understanding flavour development and assessment are outlined along with innovative approaches to marketing traditional as well as new products developed by the distilling industry.

Contents include:
Tradition and innovation in the spirits industry • Developments in aniseed products in continental Europe • Marketing of alcoholic beverages – perception breaking • Welsh whisky: a marriage of innovation and tradition • Stabilised powdered flavour standards for use in training and validation of tasters of distilled spirits • Future for malt spirit in India • The Scotch Whisky Association: levelling the playing field and protecting the category • New methods for detecting counterfeit or adulterated whiskies • Gin and vodka: problems and prospects • Sustaining the British malting barley industry • New technological opportunities in distilling raw materials • Current developments in tequila production associated with agave cultivation • Optimising the fermentability of wort in a distillery – the role of limit dextrinase • Influences of brewer’s yeast on the quality of malt whisky • The importance of metal ions in ethanolic fermentations • Developments in distilled spirits produced in Japan and the Far East • Current status of US fuel ethanol industry – lessons for the fuel alcohol industry • Indian whiskies – an overview • Understanding flavour development in Scotch whisky • The evolution of ethanol fermentation in Brazil • Origins and development of the lactic acid bacterial community during malt whisky fermentation • Contribution of bacterial micro-flora in malt whisky quality • Rum – commercial and technological aspects • The renaissance of American bourbons: developments and technical challenges of the production of premium bourbon distillates by batch distillation • The quality challenge: cachaça for export in the 21st Century • The spirit business – where to now? • Posters • Index
 
Versandfertig in 4 Tagen

Englisch | gebunden | 400 Seiten | Blackwell Publishing / Nottingham University Press | 2003

Artikel-Nr.: 11570 (bitte bei Rückfragen angeben)



Kategorie(n): Herstellung:Spirituosen



Buchbesprechung / Rezensionen

Ich möchte eine Rezension zu diesem Buch schreiben
 

Alle hier angegebenen Preise verstehen sich als Nettopreise, ohne MwSt.
Innerhalb Deutschlands und den Ländern der EU erhöhen sich die Preise für Bücher, Zeitschriften und Zeitungen um 7% und die Preise für Foodposter, diverse Datenträger, Kunstgegenstände, andere Waren und Werbeeinschaltungen um 19% MwSt.

Ohne MwSt. sind alle Preise für Lieferungen innerhalb der EU-Länder (ohne Deutschland) für solche Firmen, die uns bei der Bestellung ihre Ident-Nr. benennen.
Für alle Empfänger mit einer Liefer- und Rechnungsanschrift in Ländern außerhalb der EU gelten die hier aufgeführten Nettopreise.

In alle Länder außerhalb Deutschlands erfolgt der Versand per Luftpost, aus Gründen der Schnelligkeit und des Versicherungsschutzes.

Warenkorb Warenkorb
Der Warenkorb ist leer! .